Anunțuri

Program și Tarife

Rarități floristice și faunistice din Ținutul Neamțului

Complexul Muzeal Complexul Muzeal
21 oct '22 - 25 noi '22
Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț
Înapoi la pagina anterioară

Rarități floristice și faunistice din Ținutul Neamțului, prezentate la Muzeul de Științele Naturii din Vatra Dornei;

Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică din Vatra Dornei, împreună cu Complexul Muzeal Național Neamț, Muzeul de Științe Naturale din Piatra Neamț, aduc, pentru câteva săptămâni, vara înapoi la Vatra Dornei, sub forma unei frumoase expoziții itinerante ce cuprinde fotografii de natură din Neamț.

Astfel, Muzeul de Științele Naturii din municipiul nostru vă invită, încă de pe 21 octombrie, să vizitați expoziția de fotografie intitulată „Rarități floristice și faunistice din Ținutul Neamțului”. Bogăția și diversitatea mare a faunei și florei din Ținutul Neamțului au fascinat și fascinează! Actuala expoziție grupează o serie de fotografii, aproximativ 60 la număr, care ilustrează specii rare, prezente în zona Moldovei, specii cu o importantă valoare conservativă.

„În expoziție sunt prezentate numeroase specii de plante, multe dintre aceste specii fiind periclitate, insecte rare și unele vertebrate protejate. Fotografiile care ilustrează aceste specii sunt originale, din zona Neamțului și a împrejurimilor, fiind realizate în decursul timpului de muzeograful Emilian Pricop. În prezent, o parte dintre speciile fotografiate sunt protejate de lege atât la nivel european, cât și în România, colectarea acestora fiind restricționată”, menționează reprezentanți ai complexului muzeal.

Expoziția de la Vatra Dornei va putea fi vizitată în lunile octombrie și noiembrie, la sediul Muzeului de Științele Naturii și Cinegetică, din strada Unirii, numărul 3, în sala Carnivore din cadrul Secției de Faună și Floră Locală. Expoziția, care a călătorit în ultimii ani în mai multe muzee din zona Moldovei, va putea fi admirată și în cadrul turului normal de vizitare, fără alte taxe suplimentare.

Vizitarea muzeului din Vatra Dornei se poate face de marți până vineri, între orele 10:00 și 17:00, și de sâmbătă până duminică, între orele 10:00 și 14:00, cu mențiunea că ultima intrare se va face cu minimum 20 de minute înainte de ora de închidere.