Anunțuri

Program și Tarife

Patrimoniu – interpretări artistice contemporane în mediu textil

Complexul Muzeal Complexul Muzeal
20 iul '21 - 30 aug '21
5:00 pm
Muzeul de Artă Piatra-Neamț
Înapoi la pagina anterioară

Patrimoniu – interpretări artistice contemporane în mediu textil (MAPN, 20 iulie – 30 august 2021)

Muzeul de Artă Piatra Neamț invită publicul iubitor de artă la deschiderea expoziției „Patrimoniu – interpretări artistice contemporane în mediu textil”. Proiectul este organizat în colaborare cu Universitatea Națională de Arte din București și propune patrimoniul muzeal ca suport și sursă de inspirație pentru dezvoltarea artei contemporane.

Vernisajul expoziției va avea loc marți, 20 iulie 2021, orele 17:00. Prezintă criticul și istoricul de artă Constantin Hostiuc. Coordonarea conceptului expozițional este semnată de Dorina Horătău, conf. univ. dr. și Otilia Boeru, lect. univ. dr. Expoziția este curatoriată de Silvia Trăistariu, muzeograf în cadrul Muzeului de Artă Piatra-Neamț.

„Patrimoniu – interpretări artistice contemporane în mediu textil” este o selecție a lucrărilor de licență realizate de absolvenții acestui an ai Departamentului Arte textile – Design textil din Universitatea Națională de Arte din București.

Prin lucrarea de licență, tânărul artist exersează competențele dobândite în programul de studiu parcurs, se dedică unui subiect ales și îl exprimă vizual urmând un proces de creație personal. De cele mai multe ori, acest demers individual este susținut de referințe culturale ce evidențiază forme estetice sau practici creative din trecut. Documentarea necesară presupune consultarea cărților, arhivelor si patrimoniului muzeal, iar informațiile culese, puse în relație cu universul perceptiv și imaginativ al autorului, sunt reformulate inovator la timpul prezent, devenind relevante pentru gustul și cultura omului contemporan.

În realizarea lucrărilor lor, Avrămescu Antonia, Boșoi Emilia, Ciubotaru Delia, Davidescu Claudia, Eftimie Laura, Paloșanu Anamaria, Sîrbu Mihaela, Stănică Maria-Magdalena au beneficiat de îndrumarea conf. univ. dr. Dorina Horătău și a lect. univ. dr. Otilia Boeru.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 20 iulie – 30 august 2021.