Anunțuri

Program și Tarife

Simpozion – Proiecții Culturale: 65 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Roman

Complexul Muzeal Complexul Muzeal
1 sep '22 - '
Muzeul de Istorie Roman
Înapoi la pagina anterioară

1 septembrie 1957-1 septembrie 2022 – Muzeul de Istorie Roman la ceas aniversar!

Joi, 1 septembrie 2022, începând cu ora 13:00, la Muzeul de Istorie (Casa Nevruzzi) vor fi organizate activități dedicate împlinirii a 65 de ani de la înființarea unității de cultură din Roman. În acest sens, lucrările prezentate în cadrul Simpozionului Proiecții Culturale: 65 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Roman vor aduce în prim plan aspecte legate de cercetarea arheologică și drumul artefactelor de la descoperire la expunerea în muzeu.

Implicarea specialiștilor din cadrul Laboratorului de Restaurare – Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț în salvarea bunurilor culturale va fi evidențiată printr-un bogat material documentar.

Prezentarea de carte, programată la ora 14:15, include o expoziție a materialelor scrise de specialiștii din cadrul Laboratorului de Restaurare-Conservare, ca rezultate ale cercetărilor de laborator. Tot aici, vor fi expuse și volumele din Seria Educație Muzeală, Muzee și Școli, numerele 1, 2, 3 și 4, coordonatori Otilia Mircea, Ciprian – Dorin Nicola, apărute la Editura Mușatinia.