Anunțuri

Program și Tarife

Viciile – tentații înșelătoare

Complexul Muzeal Complexul Muzeal
1 mar '23 - 31 mai '23
Muzeul de Științe Naturale Roman
Înapoi la pagina anterioară

La Muzeul de Științele Naturii Roman s-a deschis o nouă expoziție temporară itinerantă,  intitulată “ Viciile – tentații înșelătoare.

Subiectul acestui proiect cultural-expozițional este unul de maximă actualitate și atrage atenția  aupra unor realități triste, care fac numeroase victime, mai ales în rândul tinerilor. Sunt problemele legate de consumul de tutun, de alcool sau de droguri, cu un impact extrem de grav asupra societății actuale.

În cadrul expoziției sunt vizate mai multe aspecte: conștientizarea publicului asupra consecințelor negative ale consumului de alcool, tutun, droguri asupra organismului uman; responsabilizarea generațiilor de azi cu privire la capcanele pe care le întind viciile; exprimarea de opinii asupra impactului devastator al acestor tentații asupra vieții cotidiene; evidențierea ideilor menite să determine renunțarea la vicii, prin auto-disciplină, conștiință și oferirea unor modele pozitive de viață, prin accesul la programe de ajutor pentru astfel de probleme.

Expoziția prezintă câte un scurt istoric pentru tutun și alcool, dar și efectele devastatoare asupra organismului uman, cauzate de consumul de tutun, alcool și droguri.

Suportul științific al acestui proiect expozițional este realizat de către specialiștii Complexului Muzeal de Științele Naturii „ Ion Borcea” din Bacău.

Expoziția va fi găzduită de Muzeul de Științele Naturii din Roman până pe data de 31 mai 2023.